Monday, January 30, 2012

3rd entry 2012 : Kenapa private kan blog??

assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
macam mana life??hope semuanya ok..
lama dah tak update blog ni..
almaklumlah,cuti sem ni banyak benda nak buat kan..hehe..
tapi ni update juga la sebab ada kawan tu asyik duk suruh update ja..
hah ni update la sikit even pendek ja entry ni..

ok..kembali kepada tajuk..kenapa private kan blog??
ada sesetengah blogger yang private kan blog dia..
kenapa??
bagi saya mungkin ada beberapa sebab kot.contohnya :

  • tak nak sesiapa tahu kisah hidup dia..dia buat blog sebab nak cerita apa yang berlaku dalam kehidupan seharian dia..mungkin ada yang terlalu personal untuk dikongsikan..blog ni kan diari on9..so,mungkin sebab tu la dia private kan blog..hanya dia saja yang dapat baca blog tu..
  • ataupun,dia just nak berkongsi kisah hidup dia dengan orang-orang yang tertentu or orang-orang yang rapat dengan dia saja..so,hanya orang-orang yang terpilih saja la dapat baca blog dia tu..
  • tak pun ada orang yang suka sangat nak ushar life dia dan dia tak suka,so dia private kan blog dia daripada dibaca oleh orang tersebut..tapi orang lain boleh ja baca blog dia..



so,rasanya tu saja kot untuk petang ni..hanya ni sahaja yang dapat difikirkan sebab badan pun tak berapa nak sihat ni,so jumpa lagi di next entry..have a nice day readers..sekian,wassalam..

p/s : kawan-kawan ada pandangan tentang hal ni??meh la kongsi.. :) :)

28 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

betul tu leeya...pasti ada sebab dia private blog kan..

mb nak privacy or ada y jadi stalker kt blog dia..pasti org tu rimas dgn sikap insan2 macam tu..ehhehe

napa xsihat dear? rest tau..take care...

HeNRieTTa JoSe said...

betul tu....ader gak sorg kwn rietta tiba tiba private blog dia...tapi dia ader open blog baru utk kwn kwn...hehehe...

teha said...

sis , bnyk2 rehat . btw , betol jugak kan.. mybe dieorg ade sbb sendiri xnak bg org bace

nabilah_2908 said...

sebab utama...nak privacy... :)

Leeya Hezlin said...

ila honeybunny:
yup betul tu..
janji kita tak kacau sudah..kan3??
ehehe..

aah tak sihat..
demam sikit..
thanx dear.. :) :)

Leeya Hezlin said...

HeNRieTTa JoSe:
ooh ye??
tapi tak apa la kan..
dia buka juga blog baru..
dapat juga tau perkembangan dia kan..
:) :)

Leeya Hezlin said...

teha:
thanx dear..
seharian dah berehat..
semalam awal tidur lepas makan ubat..

yup..ada la tu kenapa dieorang nak private blog.
kita kena la hormat ak dieorang.. :):)

Leeya Hezlin said...

nabilah:
yeah...privacy.. :):)

هانيم إرشاد said...

kdg-2 ade owg laen suke stalker blog hal kite. so, tpakse private sementara :)

Leeya Hezlin said...

hanim:
hmm tau xpa..mau tau apa yang kita buat kan??
tu la..terpaksa la private..

ILA HonEyBuNNy said...

kita jaga hal kita ja dear..

baru aman idop neh..ehhehe

get well soon dear...take care..jangan lupa mkn ubat ya..

Leeya Hezlin said...

hmm betul tu..
baru la orang tak kacau hidup kita kan..
hehehe..

orait..thanx dear..

Woofer Storm said...

sebab dia nak orang cari dia kot..hahaaa

#rajinkan update ye shbt^^selamt malam..bila balik kolej???

Leeya Hezlin said...

hmm yeke???
apa-apa ja la..
janji kita tak campur urusan dia..

macam perli ja ni..
hahaha..
insyaALLAH kalau tak ada aral..

p/s : saya balik sana 19hb ni.. :):)

budak penjara said...

klu nk wt private..baik x yah tulis lam blog..tulis je lam dairi..haha

Leeya Hezlin said...

dieorang anggap blog ni diari juga la..
tu yang dieorang buat macam tu kot..ehehehhe..

p/s : assalamualaikum ustaz.. :):)

say to easy=) said...

that rite..selalunya mesti ade sebab.bukan suka2 je nak private blog rite.btw sala perkenalan dari saya:)

Leeya Hezlin said...

yup betul tu...
hehe..

salam perkenalan juga untuk awak.. :)

Woofer Storm said...

maaflah sis,25 pula..nampak kuang ajar sy sblm ni..ehhee

#hati2 balik sana nanti ye^^

Juliet_iRa~" said...

btol2...rsnya tu je kot ant sebab2 nape private blog..tp kan k.leeya..aritu ira private blog gak..tp kejap je la sbb nak tukar baju blog..ahaha..aci x?;p

hyeee k.leeya!miss me?heee

get well soon!

teha said...

eh eh , sihat xlg ? hehe :)

Leeya Hezlin said...

woofer storm:
ala relax la..xda pun kurang ajar apa2..
dun wori la bro..hehehe..

p/s : bereh boh..thanx yaa.. :)

Leeya Hezlin said...

Juliet_iRa~:
hah,yang tu pun aci juga..
ada juga akak tengok orang private blog sebab nak tukar macam2 kat blog dia..
ehehehhe..

p/s : rindu ira juga.. :)

Leeya Hezlin said...

teha :
alhamdulillah..
sihat sudah.. :)

fathiahRAIHANA said...

penah jugak rasa nak private. still nk menulis, tp nk stop blogging. ntah time tu cm mereng sikit la, hahaha.
tp mmber2 tak kasih private, so tak jadi la, hihi.

Leeya Hezlin said...

jangan mereng-mereng ok..
hehehe..
good..good..ada support dari kawan2..
:) :)

Woofer Storm said...

terasa nak private blog..boleh tak?ahhaa

slm maulidur rasul ye^^

Leeya Hezlin said...

kenapa pula mau private blog??
hmm,ada masalah??

salam maulidur rasul juga.. :)

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com