Thursday, August 15, 2013

4th entry 2013: Tinggal Sebulan Lebih Lagi

assalamualaikum dan salam sejahtera..
alhamdulillah..datang pula mood rajin nak update blog..
sebelum apa-apa, saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR DAN BATIN..
salah silap, terkasar bahasa, terkecilkan hati, terguris perasaan harap dimaafkan ya..
semoga aidilfitri ini mengukuhkan lagi ukhwah kita bersama..


 

selama lebih sebulan ni, di sini lah saya bertugas..
alhamdulillah sangat seronok.
pagi saya disini..bila petang, masuk pejabat pula..
bermacam-macam ragam student yang dapat saya lihat..
apa yang penting semoga kajian kes saya dapat la saya siapkan..
bukan senang nak buat screening, observation, kajian, report, intervensi..
memerlukan fokus dan tahap kerajinan yang tinggi sebab saya ni agak malas sikit..hehehe..
lagi-lagi hal ni melibatkan student..semoga apa yang saya diagnos ni betul la..kalau salah habis la saya..

oklah, nak sambung buat report..
jumpa lagi..wassalam..

Thursday, February 7, 2013

2nd entry 2013 : Konon-konon Chef

assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
lama juga tak update entry since last entry bulan januari dulu..
masuk minggu ni tinggal lagi seminggu ja nak fly semula ke sabah..
result belum keluar lagi..apa-apa pun saya harap result ok la..
tak ada apa yang best sangat nak kongsi dengan semua..
cuma beberapa hari lepas, saya yang malas ni terajin nak buat aiskrim dan kek coklat..
saya suka sangat coklat..tak tau la kenapa..
aiskrim lain memang saya kurang sikit..

so,jalan punya jalan terjumpa la di  http://cikepal06.blogspot.com/2012/12/resepi-aiskrim-boleh-buat-ice-cream.html#.UROJCUEybwl cara-cara nak buat aiskrim sendiri..
memang saya copy 100% bahan-bahan yang digunakan oleh tuan punya blog..
dan hasilnya boleh la dibanggakan sebab first time saya buat ni..
thanx to cik epal sebab share resipi macam mana nak buat aiskrim..
di bawah ni la hasilnya


sebelum..semasa..dan selepas..

beberapa hari selepas buat aiskrim ni, teringin pulak nak buat kek coklat..
barang-barang beli awal..
tapi disebabkan sifat pemalas saya ni kerja-kaerja nak buat kek bertangguh sampai la semalam..
jadi semalam baru la keinginan ni terlaksana..
so,ini la hasilnya..


yang first tu dari pandangan atas..yang kedua tu pula dari pandangan sisi..

oklah..ni sahaja nak kongsi..
siapa-siapa yang rajin nak buat aiskrim tu boleh la jenguk blog cik epal tu ya..
yang kek coklat ni rasanya ramai dah tau kan..
jumpa di next entry ya..
sekian,wassalam.. ^^

Friday, January 18, 2013

1st entry 2013 : Semakin sunyi

assalamualaikum dan salam sejahtera..
apa khabar readers??diharapkan semuanya sihat..
lama dah tak menulis kat blog ni..
kesian terbiar..maaf sangat-sangat sebab tak dapat update blog..
semester ni agak busy..alhamdulillah sekarang ni saya dah habis pun semester 5..
tinggal 1 semester lagi nak habiskan study..
harap-harap semoga semuanya berjalan dengan lancar.

hari ni dah 18hb Januari 2013..
maknanya dah 18 hari kita meninggalkan tahun 2012..
pelbagai kejadian sedih dah gembira yang berlaku kepada saya..
apa-apa pun semoga tahun ini lebih baik dari tahun yang sebelum ini.. ^^

hmm,hostel semakin sunyi sebab ramai yang dah balik rumah..
tinggal la kami di sini..
tak dapat nak balik awal sebab next week ada program di Kota Belud..
lepas habis program baru fly balik semenanjung..
tak sabar sebab dah plan macam-macam bila balik sana..



oklah,kita jumpa lagi nanti ye..
insyaallah ada masa saya blog walking kat blog readers semua k..
take care..
sekian,wassalam..




 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com