Tuesday, May 22, 2012

14th entry 2012 : Satu permulaan untuk diri

assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
ni tengah duk buat kerja kat library..
so mau update la sekejap memandangkan kerja saya dah hampir siap untuk hari ni....
tapi ada lagi yang lain belum siap..hehe..
kebanyakkan kerja akan dihantar minggu ni..so kena la bekerja keras sikit..
library jadi tempat bermastautin buat sementara..
next week dah start study week..
sighhhhhhh..boleh la berehat sekejap then sambung dengan study untuk final..

alhamdulillah..kerja keras saya sem lepas telah membuahkan hasil..
saya dapat anugerah dekan..
walaupun tak tinggi mana pointer tapi alhamdulillah saya tetap gembira..
so,malam ahad lepas saya telah dijemput untuk menghadiri Malam Anugerah Penghargaan SPKS di Ballroom TAHA D' Bayu, Kota Kinabalu..
tema pada malam tu adalah Arabic Night..
tapi saya tak pakai pun macam arab-arab tu..pakai biasa-biasa ja..
walaupun saya termasuk dalam senarai jemputan VIP tapi saya ada juga tanggungjawab sebagai pengarah perakam peristiwa malam tu..
memang saya dan anak-anak buah agak kelam kabut sikit la..
ke sana ke sini ambil gambar dan rakam video sepanjang majlis berlangsung..

meh nak share sedikit gambar pada malam tu..


saya dikelilingi gadis-gadis arab


selepas terima sijil..tapi masa ni sijil tu bukan nama saya..

adik saya pun alhamdulillah..
walaupun tak dapat dekan tapi pointer dia untuk first sem ni 3.39..
sikit lagi nak dekan..
hari tu saya call dia tanya macam mana..
dia cakap dia tak dapat jawab paper maths..
tapi bila result keluar lain pula jadinya..hehe..
apa-apa pun tahniah la untuk adik saya tu..boleh lawan kakak dia yang sorang ni.
hmm semoga lepas ni saya boleh berusaha dengan lebih gigih lagi..
ini baru satu permulaan untuk saya untuk lebih berjaya.
doakan saya kawan-kawan..

oklah..nak sambung buat kerja..
lagi sikit ja mau siap..
jumpa lagi readers..sekian,wasslam..

p/s : entry bukan untuk bangga diri..cuma mahu berkongsi kenangan manis bersama.. :)




Wednesday, May 16, 2012

13th entry 2012 : Semoga selamat semuanya..

assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
sambil-sambil tunggu nak discussion,update sekejap..hehe..
life makin busy..macam biasa la kan dah nak akhir-akhir sem ni..
jadual exam dah dapat..so sem ni memang nak kena struggle la..

just entry pendek..
kepada ayah saya semoga selamat sampai ke indonesia..
ayah ada kerja kat sana selama 5 hari..
sambil bekerja sambil melawat tempat orang..
saya cakap bestnye dapat jalan-jalan..
tapi ayah cakap kat saya "apa yang bestnya?"..haha..sabar ja la..

kepada adik saya yang seorang tu..
fikir baik-baik sama ada nak ke matriks or uitm..
dan juga kepada my future sis in law,insyaALLAH.
pun sama..fikir baik2 nak ke matriks or upm..
kalau matriks tu mungkin senang sebab dekat dengan rumah ja.
cuma kalau yang upm tu dapat kat bintulu agak jauh..tapi seronok la dapat tempat orang dan kos yang dapat pun memang yang nak kan..
so fikir la mana yang terbaik ye..
dari kejauhan kakak mu mendoakan semoga kalian tidak tersilap membuat keputusan
dan akan beroleh kejayaan..

oklah..nak start group discussion dah ni..
jumpa di next entry k..
upsss,before terlupa saya nak ucapkan Selamat Hari Guru buat semua guru yang pernah mengajar saya,guru-guru lain,dan juga kepada rakan blogger Juliet Ira dan Budak Penjara..
sekian,wassalam..


quote for today


Wednesday, May 2, 2012

12th entry 2012 : Hectic day,week,month and ......

assalamualaikum & salam sejahtera readers..
sedar tak sedar dah masuk bulan may pun..selamat tinggal april..
fuhhhhhh..sangat-sangat penat sekarang ni..
banyak kerja,program,report dan assignment yang nak kena buat dan submit..
nak update pun tak ada masa..
ni curi-curi juga masa..
ini pun tidur hostel dalam kampus..tumpang rumah kawan sebab ada assessment yang kena buat..
insyaALLAH nanti saya update ya..
so,have a nice day readers..
jumpa nanti..sekian,wassalam..


one quote before leave..

p/s : sorry la kepada sesiapa yang selalu mau tanya bila saya nak update tu.busy + kadang-kadang tu macam malas juga sebab line internet kadang-kadang ok kadang-kadang tak.hehe..btw,thank you very much sebab masih lagi nak baca entry yang entah apa-apa dari saya..


 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com