Thursday, February 7, 2013

2nd entry 2013 : Konon-konon Chef

assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
lama juga tak update entry since last entry bulan januari dulu..
masuk minggu ni tinggal lagi seminggu ja nak fly semula ke sabah..
result belum keluar lagi..apa-apa pun saya harap result ok la..
tak ada apa yang best sangat nak kongsi dengan semua..
cuma beberapa hari lepas, saya yang malas ni terajin nak buat aiskrim dan kek coklat..
saya suka sangat coklat..tak tau la kenapa..
aiskrim lain memang saya kurang sikit..

so,jalan punya jalan terjumpa la di  http://cikepal06.blogspot.com/2012/12/resepi-aiskrim-boleh-buat-ice-cream.html#.UROJCUEybwl cara-cara nak buat aiskrim sendiri..
memang saya copy 100% bahan-bahan yang digunakan oleh tuan punya blog..
dan hasilnya boleh la dibanggakan sebab first time saya buat ni..
thanx to cik epal sebab share resipi macam mana nak buat aiskrim..
di bawah ni la hasilnya


sebelum..semasa..dan selepas..

beberapa hari selepas buat aiskrim ni, teringin pulak nak buat kek coklat..
barang-barang beli awal..
tapi disebabkan sifat pemalas saya ni kerja-kaerja nak buat kek bertangguh sampai la semalam..
jadi semalam baru la keinginan ni terlaksana..
so,ini la hasilnya..


yang first tu dari pandangan atas..yang kedua tu pula dari pandangan sisi..

oklah..ni sahaja nak kongsi..
siapa-siapa yang rajin nak buat aiskrim tu boleh la jenguk blog cik epal tu ya..
yang kek coklat ni rasanya ramai dah tau kan..
jumpa di next entry ya..
sekian,wassalam.. ^^
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com