Friday, February 24, 2012

7th entry 2012 : Bersyukur atas nikmat ALLAH

assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
lamanya blog ni kena tinggal..
almaklumlah,awal-awal semester ni macam-macam yang kena buat..
yang paling penting kena register class dengan tutorial..
ini pun baru lepas meeting untuk program..
maaf,tak dapat nak singgah ke blog rakan-rakan..
insyaALLAH ada kelapangan saya akan ke blog anda..
tak ada apa yang mahu diceritakan..
cuma saya bersyukur kerana ALLAH masih mengurniakan nikmatNya kepada saya..



sekadar gambar hiasan..gambar ini diambil semasa menunggu bas untuk ke UMS..

Wednesday, February 15, 2012

6th entry 2012 : Adik siapa la ni??huhuhu



assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
hmm nampak kan surat kat atas tu??
haih,adik siapa la yang buat kerja ni..
nak tau adik siapa??adik saya la...huhuhu..sabar ja la bila baca..
even surat ni belum sampai lagi di tangan kami,tapi adik saya ada cakap ada surat dari sekolah nanti..
ni surat kawan dia yang sama-sama buat kesalahan ni..
kawan adik saya tagged saya di facebook..
jadi,confirm-confirm la dia akan dapat surat yang sama...
dia pun ada juga tanya saya ada tak surat dari sekolah sampai..
tapi kalau tak dapat,syukur la..hehehehe..

adik saya ni pandai,bijak..belajar pun kat sekolah asrama penuh,SBPI Selandar..
tapi,perangai tak bijak langsung..
apa dia buat??hah,tu yang tertulis tu la..
ada ke dia pergi panjat bumbung sekolah..kalau la ada perkara buruk masa dia panjat bumbung tu,hish tak dapat nak fikir la..
nah padahnya,sampai surat dari sekolah..
panjat bumbung tu termasuk di bawah memanjat tangki air @ lebih dikenali dengan kesalahan kategori A..
memang cikgu ada cakap pada ayah saya yang kesalahan dia ni besar..

so sekarang ni dia menyusahkan kakak dia untuk tulis surat rayuan bagi pihak dia..
sebab dia sekarang ada di PLKN so tak boleh nak buat..
dia cakap lagi dia tak nak susahkan ibu dengan ayah tapi dia nak susahkan kakak dia ni..
mujur la adik..kalau tak,malas nak layan..
bukan dia saja yang kena..ramai lagi yang kena termasuk la pelajar perempuan..
mentang-mentang la dah nak habis sekolah time tu,so budak-budak ni semua buat la kerja ni..
sabar ja la..

apa-apa pun,disebabkan saya kakak,saya kena la buat surat rayuan untuk dia..
aduiiii,malasnya...
sekian,wassalam..


p/s:entry ni just nak berkongsi sahaja..so,janganlah buat perkara-perkara yang macam ni bagi adik2 yang bersekolah tu k..jadikan pengajaran untuk diri..
ada sesiapa yang pernah dapat surat dari pihak sekolah berkaitan dengan disiplin?
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com