Thursday, April 19, 2012

11th entry 2012 : Pediatrik @ psikiatri

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..
hari ni agak penat sebab pagi tadi class di sekolah..then ke dewan kuliah pusat..and then ke sekolah balik..
ni pun dah sudah berehat.
sekejap lagi nak smbung study lagi..
apa-apa pun nak update blog sekejap sebab ada request..
ehehehehehe..
sorry la..bukan sengaja tak update..
this week saya ada midterm..jadi banyak masa ke study walaupun saya tak la study kuat macam kawan-kawan yang lain..
subjek semester ni agk susah juga..
jadi,kena buat sehabis baik la..
2 test dah lepas..so,ada lagi 3 belum lepas..2 test esok hari dan 1 lagi test hari rabu next week..
presentation meeting pun dah selesai..
tapi banyak juga kekurangan especially time explain my part..
but, i learn from my mistake..hopefully next oral presentation i can do better than the meeting presentation..

hah,berkenaan dengan tajuk entry..
kalau kawan-kawan la kan,pilih mana eh?
pediatrik (branch of medicine that deals with the medical care of infants, children & adolescents)
@
psikiatri (the study and treatment of mental disorder)?
hmm betul ke en achie??eh,kenapa tiba-tiba en achie pulak ni?hehehe..
jadi apa pilihan kawan-kawan dan mana yang menarik untuk buat case study?

Monday, April 9, 2012

10th entry 2012 : Jangan.....jika.....

assalamualaikum..
entry pendek di pagi isnin pada semester break..




jangan pikat wanita jika anda tidak bersedia cintakan dia..

jangan buat wanita itu jatuh cinta jika anda tidak cintakan dia..

jangan memberi wanita itu harapan jika anda tidak pasti akannya..

jangan sakitkan hati wanita jika anda tidak ada hati untuknya..

jangan mainkan perasaan wanita jika anda tiada perasaan untuknya..

haram jika anda jadikan wanita itu kekasih tetapi tiada niat untuk menikahinya..



-sumber dari fb Najmie Kuantan II-
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com