Monday, January 30, 2012

3rd entry 2012 : Kenapa private kan blog??

assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
macam mana life??hope semuanya ok..
lama dah tak update blog ni..
almaklumlah,cuti sem ni banyak benda nak buat kan..hehe..
tapi ni update juga la sebab ada kawan tu asyik duk suruh update ja..
hah ni update la sikit even pendek ja entry ni..

ok..kembali kepada tajuk..kenapa private kan blog??
ada sesetengah blogger yang private kan blog dia..
kenapa??
bagi saya mungkin ada beberapa sebab kot.contohnya :

  • tak nak sesiapa tahu kisah hidup dia..dia buat blog sebab nak cerita apa yang berlaku dalam kehidupan seharian dia..mungkin ada yang terlalu personal untuk dikongsikan..blog ni kan diari on9..so,mungkin sebab tu la dia private kan blog..hanya dia saja yang dapat baca blog tu..
  • ataupun,dia just nak berkongsi kisah hidup dia dengan orang-orang yang tertentu or orang-orang yang rapat dengan dia saja..so,hanya orang-orang yang terpilih saja la dapat baca blog dia tu..
  • tak pun ada orang yang suka sangat nak ushar life dia dan dia tak suka,so dia private kan blog dia daripada dibaca oleh orang tersebut..tapi orang lain boleh ja baca blog dia..



so,rasanya tu saja kot untuk petang ni..hanya ni sahaja yang dapat difikirkan sebab badan pun tak berapa nak sihat ni,so jumpa lagi di next entry..have a nice day readers..sekian,wassalam..

p/s : kawan-kawan ada pandangan tentang hal ni??meh la kongsi.. :) :)

Wednesday, January 18, 2012

2nd entry 2012 : Saya suka minum air milo..kawan-kawan??

assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan..
alhamdulillah..dah 3 hari berada di rumah..
hehehe..
sangat best bila ada kat rumah..macam-macam ada.. :)

kawan-kawan,saya suka minum air milo ais yang pekat..
biasanya kalau saya buat air milo,mesti letak milo banyak-banyak..
kalau terlebih rajin atau terlebih malas,saya ke kedai beli air milo kotak..
sedapnya...hehehe..





p/s : kawan-kawan suka minum air apa??

Friday, January 6, 2012

1st entry 2012 : Kenangan mengusik

assalamualaikum dan salam sejahtera..
hai readers..apa kahabar?
hope semunya sihat-sihat belaka..
alhamdulillah saya dah habis tiga paper..so,ada lagi tiga paper yang bakal menjelma..
disebabkan paper hari selasa,rasanya mau update blog sekejap malam ni..
btw,happy new year guys..
even dah lambat,nak juga wish to all of you..hehehe..
semoga tahun ini akan bertambah baik dari tahun-tahun yang lepas,insyaALLAH..

tengok tajuk macam apa ja..hehe..tak tau nak tulis tajuk apa..
actually kenangan ni masa zaman-zaman sekolah dulu..
masa tu saya belajar di Sekolah Teknik Bukit Piatu,Melaka..batch tahun 2003/2004..
tapi kejadian yang jadi ni tak ingant pula masa Form 4 @ Form 5..

macam ni ceritanya..hari tu adalah hari Melaka Bandaraya Bersejarah..
jadi cuti umum la untuk seluruh Melaka..
jadi,saya dengan 3 orang budak dorm,jalan-jalan la sekitar sekolah..
tak silap dari hostel perempuan belakang ataupun dipanggil aspuri 2 sampai la ke bahagian asrama perempuan di bahagian depan atau aspuri 1..
aspuri 1 tu memang dekat sangat dah dengan pintu pagar utama sekolah..

kami berempat yang dah penat ni,ternampak la satu kedai abc dekat seberang jalan..
jadi kami pun tanya la dekat pakcik guard tu boleh tak kami pergi beli abc..
pakcik guard kata boleh..
jadi kami apa lagi terus la melintas jalan..yala,penat berjalan rasa haus sangat2 la..
memang happy gila la time tu..
tapi entah macam mana kan,ketua warden kita orang round-round sekolah..
jadi apa lagi,terus kita orang dipanggil balik masuk ke sekolah..
time tu ketua warden kami nama cikgu Idopi..saya sangat takut pada dia ok..sebab dia sangat garang bagi saya..huhuhu..

nah,apa lagi,.lepas ja kami masuk kawasan sekolah,kena la dengan warden kita orang tu..
dia cakap kami dah lakukan 1 kesalahan iaitu fly dari asrama..
tindakan yang akan diambil kalau fly dari asrama mestilah buang asrama kan..
dush,.rasa macam kepala terhantuk ke jalan..
sangat takut time tu..even kami pertahankan diri dengan cakap kat warden kami tu yang pakcik guard bagi kami kebenaran tapi dia cakap kami still bersalah sebab tak dapatkan kebenaran warden..
huhuhuhu..time tu dah tak tau nak buat apa dah..memang terfikir kena buang asrama ja..
kalau kena buang asrama,macam mana nak ke sekolah..
dah la rumah jauh dari sekolah..arghhh..time tu memang rasa tension sangat-sangat..

so,hari isnin tu nama kami berempat dipanggil depan perhimpunan..
pergh..dup..dap..dup..dap jantung saya time ni..
ketua warden kami minta kami jumpa dia lepas perhimpunan..
so,kami pun jumpa la dia..
kami diminta tulis surat pengakuan pasal kejadian fly tu la..
memang rasa sangat sedih la time tu..rasa nak menangis masa tulis pengakuan tu..

lepas dah tulis surat pengakuan tu,kami tak tau la perkara ni dibincangkan dengan warden-warden yang lain atau tak..
yala kan,kesalahan kami tu agak berat so mestilah ada mesyuarat sama ada diputuskan kami ni bersalah atau tak..
saya tak ingat berapa lama masa yang diambil untuk kami tunggu keputusan tu..
memang tak senang duduk la..macam cacing kepanasan..
tapi alhamdulillah..akhirnya kami terlepas dari hukuman..
tak tau la atas sebab apa..tapi kami diberikan amaran yang pertama la atas kesalahan yang kami dah lakukan tu..
alhamdulillah,bersyukur sangat-sangat time tu..huhu..
lepas daripada kejadian tu,memang tak ada lah nak berjalan ke apa lagi..
sebab takut ter-fly lagi..hieeeee..
hmm,ni ja la satu-satunya kesalahan yang agak besar dan serius yang pernah saya lakukan..


hmm rasanya ni saja mau kongsi dengan rakan-rakan bloggers..
so,jumpa lagi..
sekian,wassalam..


p/s: Juliet_iRa,ingat tak cikgu Idopi??rindunya dengan teknik..huhu..
kawan-kawan yang pernah tinggal kat asrama ada cerita tak??
meh la kongsi sama-sama..hehe..

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com