Monday, April 9, 2012

10th entry 2012 : Jangan.....jika.....

assalamualaikum..
entry pendek di pagi isnin pada semester break..




jangan pikat wanita jika anda tidak bersedia cintakan dia..

jangan buat wanita itu jatuh cinta jika anda tidak cintakan dia..

jangan memberi wanita itu harapan jika anda tidak pasti akannya..

jangan sakitkan hati wanita jika anda tidak ada hati untuknya..

jangan mainkan perasaan wanita jika anda tiada perasaan untuknya..

haram jika anda jadikan wanita itu kekasih tetapi tiada niat untuk menikahinya..



-sumber dari fb Najmie Kuantan II-

19 comments:

teha said...

baca laa wahai lelaki di luar sana.. hahaha ! :)

-SUPERGIRL- said...

jangan3 wahai kaum adam ! hehe :)

Woofer Storm said...

comel2 belaka ni sis,tkde yang single ke?hehee

#slmt malam..sis,bila fb nak aktif balik ni?adehhh

HeNRieTTa JoSe said...

lamer xonline....hehehe....btl2 sangat setuju...JANGAN taw...

nabilah_2908 said...

tapi yang Jangan tu juga la nak di buat kan..? huhu...

so...kita kaum wanita..kena sentiasa berwaspada... ;)

Hanamiko Sakura said...

eh! ayat macam sama dengan ustaz azhar idrus punya la... hehe

lawa2 cun2 :) nak ambik jadi kakak angkat satu boleh? hehe

Teenager Housemaid said...

hihi..setuju2..:D

Woofer Storm said...

sissssssssssss,cepat update..tak update,sy majuk 44 hari nanti..hahaaaa

Juliet_iRa~" said...

take note ye kaum adam..ngee

:D

hi k.leeya!missing you..dpt x msg ira?ngeeee

Ujie said...

Kita yg prmpn pulak kena hati2..jgn smpai terkena..

CikUna said...

eyh... macam pernah baca lor.. hehe.. actually bukan 100% pada kaum adam ni.. kaum hawa pun kene la beware juge.. maklumlah semua org tak perfect kan .. hehe

O CIKTEDDY said...

benar =D

WuMing said...

Dulu WuMing pernah buat kesalahan itu semua..

itu dulu laaa...

Juliet_iRa~" said...

k.leeya..

semester break bpe lama?:)

HeNRieTTa JoSe said...

pssss...thanks awak...hr pertama dh berakhir...esok ada dua paper...

teha said...

tak hapdate dh ke sis ? hehehe :)

Woofer Storm said...

kak,napa tak update??sis tak ni??

#jgn bnyak pusing k...

-SUPERGIRL- said...

chak3 ! dtg lagii

O CIKTEDDY said...

teddy datang..awcak!

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com