Wednesday, March 30, 2011

13th entry 2011 : Congrates Besties a.k.a Dr. Farhana Erman

 assalamualaikum readers..
hari ni just mau tulis entry pendek..
i want to say CONGRATULATIONS to my BESTIES,FARHANA.
sebabnya dia menerima berita gembira bahawa dia telah lulus exam and now she is officially a doctor.
Dr. Farhana Erman MD UKM..
congratulations once again dear..
petang tadi dia ada call saya mau bagitau pasal berita ni..tapi saya tak dapat angkat call sebab dalam class.
sangat-sangat terharu bila dia cakap,
"call nak kongsi berita gembira ni dengan kawan baik le..hehe..okay nnt jumpe ye :)"

Ana,
  • aku doakan agar ko terus success dalam kerjaya ko..
  • harapan aku juga supaya ko menjadi Dr. yang paling best di dunia ni.
  •  nanti kalau aku sakit,ko boleh la rawat aku..hehehe..
  • and last sekali hope ko dapat berbakti kepada masyarakat dan yang paling penting berbakti kepada family ko..
  • i'ALLAH aku balik semenanjung nanti kita jumpa..rindu kat ko.. :)

 last but not least,ni la si Dr. Farhana..time ni dia tengah buat newborn screening.

oklah,till then..
assalamualaikum..

p/s : ana,aku curi gambar ko satu..hehehe.. :)

Sunday, March 27, 2011

12th entry 2011 : Quotes of Life


"TRY TO BE A RAINBOW IN SOMEONE'S CLOUD"

Sunday, March 20, 2011

11th entry 2011 : Majlis Tamat Latihan


assalamualaikum dan selamat pagi..
 di pagi yang hening ini,tiada apa mau ditulis..
hanya sekadar 'meng'upload sekeping gambar untuk tatapan

..secebis kenangan bersama..

Thursday, March 17, 2011

10th entry 2011 : Bosan-bosan di Kelas

assalamualaikum dan selamat pagi readers..
haish,tiba-tiba saja rasa mau buat entry pagi ni.actually saya baru siapkan assignment.
tu yang ada masa mau update blog tu.
ni just entry pendek..

gambar ni diambil sebab saya rasa bosan di class petang tadi..
sila abaikan tulisan saya yang buruk itu..tulisan tu akan jadi time saya malas..hehehe..

 

pada hal,madam tengah duk menerangkan pasal intelligence yang agak menarik topiknya..
tapi faham-faham la manusia ni memang tak boleh fokus lebih dari 10 minit..especially saya la..
yang lain saya tak tahu la..
even saya tak boleh fokus lama-lama tapi saya tak ajak kawan sebelah saya berbual..baik kan saya??
haha..apa la puji diri sendiri..

ok lah,till then..see yaa..
assalamualaikum dan selamat tidur semua..zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Tuesday, March 8, 2011

9th entry 2011 : Aktiviti Rappeling di Balai Bomba

assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
semoga semua sihat-sihat ya..
hmm boring petang-petang ni..mau study tapi tak ada mood..
haishhh apa mau jadi la ni..
esok ada dua midterm..huhu..tak apa,lepas maghrib nanti saya start la study..
semoga semuanya dipermudahkan.insyaALLAH..

entry kali ni saya mau cerita pasal aktiviti rapelling..
aktiviti ni saya ikuti sebab saya terlibat dalam kokum di UMS ni..
iaitu kokum bomba dan penyelamat..kokum ni saya ambil selama 3 sem seperti yang ditetapkan universiti.
sebelum aktiviti rapelling ni,kami dah terlibat dalam aktiviti pemadaman api dan juga ikatan..kawad kaki tu biasa la..setiap hari sabtu masa kokum,kami akan kawad dulu..hmm sebagai aktiviti pemanas badan..ehehehe..hitam bha kulit saya..
tak apa lah,bila lagi mau rasa pengalaman macam ni kan??hehehe..

oklah,hari sabtu lepas kami berkumpul di Dewan Canselor seawal jam 8.
kami akan di bawa ke ibu pejabat Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Sabah di Lintas..
sampai sahaja di sana kami berehat seketika dan apabila jurulatih tiba,kami diarahkan untuk kawad kaki..
dan selepas itu,kami diajar bagaimana untuk menuruni bangunan dengan menggunakan tali dan cara-cara yang betul semasa turun.
kami laukan aktiviti itu di menara peninjau balai bomba tu sendiri..
perasaan takut dan ngeri mula terbayang jika terjatuh dari menara itu sebab bagi saya ianya tinggi..huhu..



saya rasa ingin mencuba aktiviti itu walaupun adanya perasaan takut..
tapi saya gagahkan diri juga sebab bukan senang mau timba pengalaman dalam bidang ini..
bidang yang membahayakan dan kadang-kadang boleh meragut nyawa demi menyelamatkan orang lain.
so dengan rela hatinya saya pun try..macam seronok saja tengok jurulatih dan kawan-kawan buat aktiviti ni..
dan akhirnya saya berjaya..even peralatan yang digunakan agk berat sehinggakan masa mau panjat tangga untuk naik ke menara rasa macam mau jatuh sebab bawa beban..huhu..
actually rapelling ni yang kita turun bangunan dengan cara kaki tu kena touch bangunan then kita injakkan badan kita..macam gambar di bawah ni,saya dah terpusing sebenarnya..hehehe..
tak pernah buat..thats why jadi macam tu..tengok jurulatih buat senang saja..kaki mereka dah macam spring dah..huhu..




apa-apa pun ini adalah pengalaman yang hebat buat saya dan kawan-kawan..
sampai di sini saja dulu..
jumpa next entry..wassalam..


p/s : comment dari en harifuddin (our jurulatih)3 hours ago di page bomba dan penyelamat:
Syafiq (our group leader) myb we'd to cncel to go to pool..but we have another plan..hope u ll be agree.really happy for next week (on 19hb Mac 2011) and to all AJK Bomba dan Penyelamat II, wait 4 my attntion this week.. mke sure.. attnd t class..
p/s : pasukan bomba dan penyelamat UMS akan ke pulau mamutik jika diizinkan.jurulatih bagitau di sana nanti kami akan didedahkan dengan aktiviti menyelamat mangsa lemas..tolong doakan semoga perancangan ini menjadi.. :)

Wednesday, March 2, 2011

8th entry 2011 : Mount Kinabalu

assalamualaikum dan selamat pagi semua..
hmm,apakah mimpi saya buat entry pagi-pagi ni??
pada hal esok ada dua midterm..ish3,apa la nak jadi dengan saya ni..
actually sekarang ni,saya rehat sekejap..so boleh la update blog..

sedar tak sedar dah masuk bulan Mac bagi tahun 2011 ni..
sekejap saja rasanya masa berjalan..pejam celik pejam celik,dah bulan Mac.
next month dah final exam..huhu..
untuk minggu ni,saya ada lagi 5 midterm yang belum selesai..
hari ini 2 paper..esoknya pula 3 paper..dan 2 assignments yang perlu dihantar..macam tak cukup masa mau study dan buat assignment..huhuhu..

ok,siapa pernah mendaki Gunung Kinabalu???sila angkat tangan..(haha..macam la saya nampak kan?hehe)
saya belum pernah lagi mendaki..
sekadar tengok dari jauh saja.teringin juga mau pergi mendaki..
tapi buat masa ni belum ada rezeki dan priority saya sekarang adalah untuk belajar..
hmm dari hostel saya di indah permai ni pun boleh nampak gunung kinabalu..
kalau mendaki bukit sepanggar pula,nampak lagi jelas sikit la..
gunung kinabalu ni kalau tak silap saya di area kundasang sana..if dari kota kinabalu makan masa 2 jam lebih juga untuk sampai..
saya dah pernah sampai ke kundasang cuma tak sempat mau bergambar berlatar belakang kan gunung kinabalu sebab masa saya dan kawan-kawan ke kundasang,hujan..kabus pun agak tebal.so,tak nampak pun gunung kinabalu tu..
ni ada gambar gunung kinabalu..enjoy.. :)


gambar ni kawan saya bagi kat saya sebelum saya ke sabah..view yang cantik..subhanallah..

gambar ni diambil dari pusat latihan islam kundasang..hmm macam ni rupanya gunung kinabalu kalau dilihat dari dekat..

oklah guys..
sekian dulu buat masa ni..mau sambung study semula..
wassalam..
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com