Monday, July 19, 2010

...tAhUn kE-2...

salam dan hello everybody..
aku doakan semuanya sihat-sihat ok..
alhamdulillah,bersyukur aku atas nikmat ALLAH..
hari ni,masuk tahun kedua aku dengan si dia..
even setelah 10 tahun lebih aku mengenali dia,namun masih banyak lagi yang perlu aku pelajari,yang perlu aku fahami tentang dia. 
hope semuanya dipermudahkan..
insyaALLAH segala apa yang melanda akan diselesaikan dengan baik.
semoga hubungan kami akan terus kekal sampai bila-bila..
dan moga semuanya dirahmati dan diberkati oleh ALLAH..
doakan kami ya..
ok,daa..salam..

gambar dari en.google

Monday, July 12, 2010

...LiFe iN cAmPuS...


hye..salam semua..salam satu malaysia,salam satu ums kampus ceria...ehehehehe..ni la ungkapan yang selalu aku dengar pada masa ni..hmm,dah seminggu aku berada di ums ni dan macam-macam pengalaman aku dapat dari hari pertama aku menjejakkan kaki di sini..

aku berlepas ke sabah pada hari jumaat,2hb julai yang lalu..tanpa ditemani oleh keluarga dan kawan-kawan,aku meneruskan jugak perjalanan aku..masa di airport,boleh lagi riang gumbira..tapi,masa dalam flight,nah ambil kau,aku menitiskan air mata juga..hahaha..sebelum tu punya la happy..bukan aku sedih sangat ke apa,cumanya entah la,aku sendiri tak dapat nak describe macam mana..hmm,dalam flight punya la aku boring..kerja aku termenung and then tidur..perjalanan mengambil masa 2 jam setengah..


alhamdulillah,akhirnye aku selamat tiba di terminal 2 pada jam 1.40 petang..lepas je aku ambil bagasi,aku tunggu dayang..tak lama lepas tu,dayang pun sampai and kami pun pulang ke rumah..actually aku tumpang tidur di rumah dayang untuk sehari..petang tu,aku dibawa oleh keluarga dayang,jalan-jalan di sekitar kawasan sembulan,tanjung aru,kota kinabalu..sebelum balik,singgah di pantai..tapi masa tu hujan lebat,so tak boleh la main-main air..yang tak tahannya,kami asyik makan je..dari aku sampai hinggalah sebelum aku tidur..memang makan je kerjanya..thanx auntie,uncle,dayang n dalila..



esoknya,dayang sekeluarga,menghantar aku ke ums..besar dan banyak sungguh hasa mereka kepada aku..sanggup menolong aku mengangkat barang-barang walaupun pada masa tu,hujan sangat lebat..sememangnya aku berterima kasih tak terhingga di atas segala pertolongan mereka..memang tak dapat aku balas jasa dan budi baik mereka sampai bila-bila..masa minggu suai mesra,aku diletakkan di kolej kediaman E..bilik aku di tingkat 2..even tak tinggi mana tapi sangat kesian melihat uncle dan yang lain-lain mengangkat barang-barang aku..selepas tu,kami minum dan makan di cafe..dah selesai semuanya mereka pun pulang dan aku terus masuk ke bilik..



dalam bilik tu,ada 2 katil double decker..maksudnya satu bilik 4 orang..roomates aku,seorg melayu dari sabah dan seorang cina dari KL..alhamdulillah dapat roomates yang best..hmm yang bestnye,dari kolej kediaman aku ni,boleh nampak gunung kinabalu..sangat cantik even nampak dari jauh je..hari-hari aku seterusnya diisi dengan pelbagai aktiviti yang telah disediakan..






actually banyak lagi gambar tapi tak dapat nak upload..hmm,so sampai disini je la cerita aku buat masa ni..i'ALLAH kite akan jumpa lagi di lain hari..bye,salam..


Friday, July 9, 2010

...uPdAtE...

salam..hye semua..apa khabar??hope semua sihat..aku,alhamdulillah sihat..hmm dh lama tak menulis dalam blog ni..almaklumlah,busy dengan minggu suai mesra..penat rasanya minggu ni..next week dah start class..huhu..sepanjang minggu suai kenal ni,macam-macam aktiviti la ada..tapi bagi aku,yang paling best adalah senamrobik..baru jek semalam kami senamrobik di stadium UMS..memang seronok la..ok la,aku nak rehat sebentar..tadi,aku pergi register subjek di 1 megalab di library..arghh,sungguh lama aku di sana..4 jam..termasuk la dengan beraturnya..ok,nanti ak cerita lagi ya pasal life di kampus ni..daa..salam..
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com