Sunday, July 31, 2011

30th entry 2011 : Selamat datang Ramadhan Al-Mubarak

assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
hmm,lama dah rasanya tak menulis di blog ni..
hope semua sihat ya..

esok,umat Islam akan mula berpuasa..
di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada semua..
hope tahun ni kepada yang mampu,dapatlah berpuasa penuh ya..
hehehehe..

hah,saya dah beli tiket untuk balik raya..
anda semua bagaimana??
excited sangat-sangat ni mau balik kampung sebab dah lama tak balik..
tahun ni,saya balik kampung awal dari family..
so,saya ambil keputusan mau balik naik keretapi..
alhamdulillah,semalam dapat juga tiket..hehehe..
apa la kan,puasa pun belum dah beli tiket..hieeeeeeee..


ni la tiket saya..dapat seat 1st class..
hehehe..
hope perjalanan saya akan selamat,insyaALLAH..
actually kampung saya bukanlah di taiping..
tapi disebabkan di kampung saya tu tiada stesen,makanya saya kena turun di stesen yang paling hampir la..




saya dapat seat yang warna merah tu..
harap-harap dapat la seat yang seorang tu..

oklah,got to go..
mau ambil abang di ktm..
sekian,wassalam..

Friday, July 22, 2011

29th entry 2011 : Mutiara kata

CINTA layaknya seperti 
seekor rama-rama.
Semakin kamu mengejarnya,
semakin jauh ia meninggalkanmu.
Biarkan rama-ramamu terbang
ke mana sahaja ia suka.
Siapa tahu,bila ia lelah dan tidak sedar
akan kewujudanmu,ia bakal mengibaskan 
sayapnya ke arahmu.
Menumpang teduh dari panas hujan badai duniawi
dalam keadaan yang kamu tidak sangka.
Mungkin sahaja rama-rama yang kamu kejar itu
bukan rama-rama yang ALLAH 
peruntukkan buatmu.
 

Friday, July 15, 2011

28th entry 2011 : Sujud ketika solat








jadi,marilah kita sama-sama sujud kepada Yang Maha Esa..
dan 1 lagi,tahniah la kepada adik saya dan adik saudara saya kerana terpilih menyertai plkn..hehehe..



Thursday, July 7, 2011

27th entry 2011 : Blogger in draft bertukar wajah lagi


blogger in draft bertukar wajah lagi??
hmm kawan-kawan pula macam mana??

Monday, July 4, 2011

26th entry 2011 : Gembira bercampur terharu..hehehe..

assalamualaikum dan salam sejahtera...
malam dah pun menjelma..dah nak masuk hari ahad pun..tapi mata masih belum mengantuk..
apa la aktiviti kawan-kawan hari ni??

saya hari ni kena kerja..
tak ada la ke mana-mana..nak dijadikan pasal hati saya berbunga-bunga ni ialah...
tadi,masa saya kerja,ada la seoarang pekerja senior tanya saya beberapa soalan..
dia tanya saya study kat sabah dah berapa tahun..saya cakap la setahun..
then borak punya borak dia cakap kat saya "kalau saya tahu la,saya amik kamu kerja sementara jadi lab assistant"
dia sambung lagi "nanti kerja la kat sini"
saya macam terperanjat la..mau kerja apa kat situ..ni saya bermonolog dalaman la..hehe
tak sempat saya mau tanya dia sambung cakap,"kalau dah habis belajar dan kalau masih belum dapat kerja,datang sini..jadi lab assistant"
saya masih lagi terkedu..biar betul dia ni..ehehehe..
yela,saya amik psikologi tapi dia suruh jadi lab assistant pula..
tapi saya iyakan aja la..
lagipun apa salahnya..kumpul pengalaman kan..

apa-apa pun hati saya masih berbunga-bunga..
orang dah offer kerja sebelum saya habis belajar..
syukur la..
tapi,kalau time saya dah habis belajar dan dah ada pekerja,tak apa la kan..
bukan rezeki saya la..
apa-apa pun,saya rasa terharu juga la bila orang offer macam tu..

oklah,got to go..jumpa next entry..
sekian,wassalam..


p/s : entry ni disimpan dalam draft..so masa mau publish,malas mau tukar ayat..so,that's it.. :)



 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com