Monday, January 12, 2015

1st entry 2015 : Keluarga Kecil Saya

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
lama betul tinggal blog ni..
entah ada pengunjung lagi entah tak..
tak apa la kan..btw, nak ucapkan selamat tahun baru 2015..semoga tahun ini lebih baik dari tahun-tahun yang lepas..

Alhamdulillah..pada 10.01.2015 genaplah setahun saya mendirikan rumahtangga dengan suami tercinta..
rasa cepat betul masa berlalu..
one year and still counting..
sepanjang bergelar isteri banyak benda baru yang saya belajar..
tambah-tambah lagi dah ada anak ni kan..
makanya bertambah la ilmu baru yang harus saya belajar..
walaupun penat bertambah bila dah kena jaga dua orang ni, namun saya bahagia..
dan semoga kebahagiaan kekal menjadi milik saya dan semua..


keluarga kecil kami..ni masa ke penang hari tu..

Monday, November 24, 2014

4rd entry 2014 : Bertukar status

 

assalamualaikum..
alhamdulillah..24 hari sudah bertukar status..
saya selamat melahirkan khalifah kecil ini secara normal pada 1.11.2014 bersamaan dengan hari sabtu
 jam 2.33 pagi di hospital taiping..
terima kasih kepada suami, keluarga, rakan-rakan dan semua yang mendoakan..
semoga anak kecil ini menjadi asbab hidayah manusia seluruh alam, in shaa ALLAH..
terima kasih kepada ALLAH S.W.T kerana memberi peluang untuk saya dan suami menjadi ummi & abah dan semoga kami dapat menjalankan tanggungjawab kami dalam mendidik anak ini yang merupakan amanah dariMu ya ALLAH..
segala puji bagiMu ya ALLAH..saya bersyukur atas segala nikmat dan rezeki dariNya..

p/s : gambar baby ni kelmarin punya..tu yang tulis 23 hari tu.. :)
welcome to the world my handsome lil' caliph..

Friday, February 28, 2014

3rd entry 2014 : Apabila Novel Menjadikan Saya Rambang Mata..dan Hasilnya...

assalamualaikum dan salam sejahtera readers.
apa khabar?harap-harap semuanya sihat hendaknya..
alhamdulillah..dah sebulan lebih saya mendirikan rumahtangga..
semuanya terasa lebih bermakna..
cumanya bila suami pergi kerja,rasa tak best la sorang-sorang di bilik.
so hari tu,saya ajak incik husband ke pesta buku di area Limbong tu..
so setelah penat hunting novel,inilah novel yang saya beli..
geleng kepala incik husband tengok saya beli novel..dia cakap ingatkan 3 ja rupanya 5..
ooh ya..incik husband pun ada juga beli buku..tapi sebuah ja..hehehe..



then last week, lepas balik dari Dungun incik husband ajak lagi cari novel sebab kelima-lima novel sebelum ni saya dah habis baca.
so cari punya cari saya terpaut hati dengan novel-novel karya Hlovate.
keenam-enam bukunya saya beli..hehe..
actually,karya Hlovate ada banyak lagi..yang selebihnya saya beli online..beli online lagi murah sebenarnya.
sebab itu banyak kali dah kalau saya nak beli novel atau apa-apa buku saya beli online ja..
novel Hlovate ni saya dah selesai baca dua buah iaitu 5 Tahun 5 Bulan & aA+bB..
best la ceritanya..

 


sebelum beli karya Hlovate ni saya dah beli di MPH Online 3 buah buku dan di
Emall Karangkraf saya beli 4 buah novel.
alhamdulillah yang saya order di MPH Online dah selamat sampai ke rumah bapa mertua saya.
insyaallah balik sana nanti boleh mula baca..
saya tak sabar nak baca mengenai Ahmad Ammar yang menjadi fenomena di merata-rata tempat especially Malaysia & Turki..



dah ada banyak-banyak novel ni kena la baca,kan??hehe..
jadi marilah kita tanamkan budaya membaca.
bukan sekadar novel tapi macam-macam buku lagi.
buku agama,buku motivasi,buku kesihatan..
bha oklah,saya berhenti setakat ini sahaja..
insyaallah nanti saya menulis lagi kalau berkesempatan.
nak sambung baca Rooftop Rant..
sekian,wassalam..

Wednesday, February 12, 2014

2nd entry 2014 : What a Great Day


Looking at the sky, it seems to be a good day.
I feel great today..

*pantai kijal, terengganu

Thursday, January 23, 2014

1st entry 2014 : Alhamdulillah..I'm Officially a Wife

Assalamualaikum & salam sejahtera..
allahuakbar..agak lama saya menyepi dari ber'blog'..
apa-apa pun saya kembali untuk mencoret di ruangan ni..
hari ni dah hari ke 23 bagi tahun 2014..
dah terlambat rasanya untuk mengucapkan selamat tahun baru kepada semua..
dan alhamdulillah pada 10.01.2014 saya telah selamat diijabqabulkan dengan pasangan saya..
semuanya berjalan lancar dari hari pernikahan sehinggalah ke hari resepsi..
terima kasih pada yang mendoakan dan terima kasih juga kepada semua yang terlibat terutamanya keluarga saya dan keluarga mertua..
semoga kita semua dilimpahi dengan kasih sayang dan rahmat dariNya..insyaALLAH..


candid ♥♥♥

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com