Wednesday, February 15, 2012

6th entry 2012 : Adik siapa la ni??huhuhu



assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
hmm nampak kan surat kat atas tu??
haih,adik siapa la yang buat kerja ni..
nak tau adik siapa??adik saya la...huhuhu..sabar ja la bila baca..
even surat ni belum sampai lagi di tangan kami,tapi adik saya ada cakap ada surat dari sekolah nanti..
ni surat kawan dia yang sama-sama buat kesalahan ni..
kawan adik saya tagged saya di facebook..
jadi,confirm-confirm la dia akan dapat surat yang sama...
dia pun ada juga tanya saya ada tak surat dari sekolah sampai..
tapi kalau tak dapat,syukur la..hehehehe..

adik saya ni pandai,bijak..belajar pun kat sekolah asrama penuh,SBPI Selandar..
tapi,perangai tak bijak langsung..
apa dia buat??hah,tu yang tertulis tu la..
ada ke dia pergi panjat bumbung sekolah..kalau la ada perkara buruk masa dia panjat bumbung tu,hish tak dapat nak fikir la..
nah padahnya,sampai surat dari sekolah..
panjat bumbung tu termasuk di bawah memanjat tangki air @ lebih dikenali dengan kesalahan kategori A..
memang cikgu ada cakap pada ayah saya yang kesalahan dia ni besar..

so sekarang ni dia menyusahkan kakak dia untuk tulis surat rayuan bagi pihak dia..
sebab dia sekarang ada di PLKN so tak boleh nak buat..
dia cakap lagi dia tak nak susahkan ibu dengan ayah tapi dia nak susahkan kakak dia ni..
mujur la adik..kalau tak,malas nak layan..
bukan dia saja yang kena..ramai lagi yang kena termasuk la pelajar perempuan..
mentang-mentang la dah nak habis sekolah time tu,so budak-budak ni semua buat la kerja ni..
sabar ja la..

apa-apa pun,disebabkan saya kakak,saya kena la buat surat rayuan untuk dia..
aduiiii,malasnya...
sekian,wassalam..


p/s:entry ni just nak berkongsi sahaja..so,janganlah buat perkara-perkara yang macam ni bagi adik2 yang bersekolah tu k..jadikan pengajaran untuk diri..
ada sesiapa yang pernah dapat surat dari pihak sekolah berkaitan dengan disiplin?

28 comments:

nabilah_2908 said...

erk...perkataan MEMUASKAN tu bakal merosakkan sijil...

moga rayuan adik Leeya ni diterima... ;)

Leeya Hezlin said...

itu la tu..harap2 rayuan untuk kesalahan dia ni diterima.. :)

nanad said...

dulu time habis matrik pun ada kawan ramai2 panjat tangki air ni, buat kenangan katanya..nasib baik tak kantoi..

apa-apa pun, semoga surat rayuan leeya diterima ^_^

teha said...

adik2 buat , kakak jugak yg kena tlg.. kesian kakak2 kan... hehe :)

Leeya Hezlin said...

nanad:
ooh yeah??hehehe..
mujur tak kantoi kan..

yang ni kantoi terang-terangan sebab cikgu nampak flash kamera dari atas bumbung tu..
disuruhnya pak guard kejar budak2 tu..

hai laaa..macam2 kan..
insyaALLAH..thanx nanad.. :)

Leeya Hezlin said...

teha:
tu la pasal..mujur la akak dia ni tak busy sangat..
dapat la tolong..hehe

Woofer Storm said...

adik siapa la ni..ehhehe

#budak2 biasalah..dulu pun masa sekolah memang nakal juga..kawan ada juga naik tangki skolah,tapi sy tak ikut sbb gayat..ehhehee

Nisa Greennnpanda said...

hoho..ganas tue...
xpe, bro sy penah wat hal gak time skool dlu...dh la sy 1 skool ngan die.. die gi fly kuar dr asrama, gi main kat cc, haha.. XD
kne tgkap, pastue kne denda gntung skool kejap.. >_<

yad'z said...

itu namanya stress.. huhu... dulu kat asrama saye buat jugak perangai gila macam tuh.. kehkehkeh

Syariniey Amran said...

haha
kelakar pulak bila baca

ala..budak2 bijak ni memang biasanya aktif
nak explore macam2.tak boleh dok diam.hehe

HeNRieTTa JoSe said...

woit....stdt pmpn pown pnjat bmbung? ish2 bdk2 skank erk? rietta xbani...rietta takut....ekekeke....

Hanamiko Sakura said...

hihi..biasalah la tu budak2... mereka bukannya jahat...mereka nakal tapi baik... sama macam kita... selalu gak buat kesalahan displin... tapi buat senyap... cikgu displin pun tak tau...^^


pertama kali terjah sini dan follow..^^

Bitt (double IS) said...

mesti adik dia sayang sangat kat kakak dia nehh..hehehe

hi datang dari blog woofer ;)

CikUna said...

Owh...seriau + gayat panjat tangki air tu... hehe..

Anyway blog sis ni sgt cumil.. thanks to Woofer Storm coz kenalkan CikUna kat blog sis nie...

\\( ^_^ )//

Ujie said...

kat sekolah dulu ada bdk yg panjat tangki air..tapi dia ada mental problem lah. kecoh satu sekolah nak selamatkan dia..

*dtg dari blog achie. salam kenal!

O CIKTEDDY said...

nakal btol la..hehe

Teenager Housemaid said...

tsktsk..
mujurlah ada kakak mithali ni..:D

Woofer Storm said...

bz nak prepara balik sbh la tu..ehhehe

#balik nanti hati2,jangan ngade2 nak ngis..awk tu dah besar panjang..hahaaa

teha said...

xpe2.. kakak yg baguss ! ;)

ILA HonEyBuNNy said...

eh eh eh...adik sapa neh..heheh..

xpa leeya....seorg kakak yang baik kena la buat kan ,kemukakan rayuan...

pas ne ,moga dia sedar..ehheheh...xmo nakal2 lagik..ekkeek

Woofer Storm said...

adik sapa la ni tak update entry ke??ehhee

slmt mlm..

Juliet_iRa~" said...

lelaki la kan adik akk?ahah...

bdk2 ni mmg kalau ms tu nak buat mn fikir panjang..ira xpnh dpt..ngeeee ;p

hope rayuan tu diterima..:)

HeNRieTTa JoSe said...

Psss....anak teruna suka sgt,smpai xsmpat snap pic...

Woofer Storm said...

nak balik sbh dah kan?hati2 ye dinegeri orang..jgn sedih tinggalkan family..

#slmt mlm..

O CIKTEDDY said...

pss::maaf cik lame x singgah sni..busy la katakan..jgn marah aw!hehe

~SaL IjOu~ said...

sila cubit telinga dia~ ;)

CikUna said...

haha.. memang nice.. sis cepat la update blog.. nak tengok pic kat sabahan pule.. hehe boley ek request2.. hehe

\\( ^_^ )//

yad'z said...

update2.. cepat update. ^^

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com