Saturday, March 31, 2012

9th entry 2012 : Terlepas flight

assalamualaikum..and salam sejahtera readers..
hmm,dah hari sabtu pun..
so apa la plan kawan-kawan sekalian??
mau jalan-jalan?tengok wayang?duduk rumah?
saya??hmm,pagi nanti saya kena ke ums..ada meeting group untuk siapkan proposal..
mata dah mengantuk..tapi nak update sikit..
sebab ada orang tu minta saya update..hehehe..

oklah,saya tiba-tiba nak cerita satu pengalaman yang saya tak dapat lupa..
pengalaman terlepas flight..
ceritanya macam ni..
pada hari kejadian,flight saya jam 12:10 tengah hari kalau tak silap..
so dalam jam 3 tu saya dah sampai di sabah la..
jadi,masa saya beratur di kaunter untuk check in,ada la mamat depan saya ni..
saya tak tau la apa sebenarnya yang jadi kat dia..
punya la lama dia kat depan tu..duk mengeluarkan barang2 dia..
saya budget yang beg bagasi dia terlebih muatan..

tunggu punya tunggu,tak juga siap-siap..
saya macam dah hilang sabar tapi saya gagahkan juga la tunggu..
saya tengok jam..pintu gate akan tutup bila2 masa ja..
saya dah rasa semacam tapi saya buang jauh2 perasaan tu.
so bila dah sampai giliran saya,kakak yang kerja kat kaunter tu cakap pintu gate dah tutup..
saya apa lagi..gelabah habis la..
dia pun minta saya ke kaunter hujung..
sampai kat kaunter hujug tu,memang akak tu pun cakap pintu gate dah tutup dan saya kena beli tiket baru..
air mata dah start bergenang tapi saya tahan..tanya berapa harga tiket untuk next flight..
bila dah tau saya gerak ke arah ibu..
nah,sampai ja saya terus menangis..memang tak dapat nak dibendung lagi la..
tak peduli dah orang ramai kat situ..
memang teresak-esak saya menangis..yela,1st time jadi macam tu..

dalam sedu-sedu tu saya minta ibu keluarkan duit saya untuk beli tiket baru..
so ibu dengan ayah pun cari atm..
saya tunggu ja kat tempat tu dengan air mata yang masih meleleh..
sedih memang tak boleh nak cakap la..
harga tiket baru tu rm195..terbang duit saya tapi nak buat macam mana kan..benda dah jadi..
lepas dah beli tiket,saya salam ibu dengan ayah and then terus masuk balai berlepas..
masuk awal sebab takut tertinggal lagi..huhu..
lepas tu tak ada apa yang jadi dan alhamdulillah saya selamat sampai sabah..
cuma yang tak bestnya malam tu saya diserang migrain yang teruk..
sampaikan ibu dengan ayah call saya tak dengar..
memang tidur mati la orang kata..huhuhu..

so,kawan-kawan..pengajarannya jangan la tertinggal flight macam saya..
oklah,ni saja yang saya mau share..
kita jumpa di next entry k..

sekadar gambar hiasan..hehehe..

sekian,wassalam..

11 comments:

Woofer Storm said...

cian..sy hmpir2 juga terkena mcm kes ni..tapi abg n adik sy pena kena dulu..airasia ni mmg lngsung tkde pertimbangan..

cool la gambar tu,.update lagi gambar ye banyak2..tau,sy terjah lagi lain kali pasti ada 2,3 entry baru..ingat tau..nak gerak kerja then nak cuti2 malaysia,hehee salam^^

-SUPERGIRL- said...

wah tket flight bukannye murahhh . hua ruginyeee

CikUna said...

lor.. sehingga begitu sekali ?? wuuuu kalau i dah lame dah patah hati & rase nak complaint je kat tribunal pengguna tu.. eceh ayat macam i yg berada di situasi itu khen ? heee

~SaL IjOu~ said...

pernah hampit terlepas flight..pertama kali naik..kekok x reti nye pasal sampai tersalah tempat menunggu..nasib baik sempat sedar~ huhu

Juliet_iRa~" said...

aloo kesiannyaa akk..

mamat tu patut dipersalahkan..heee

apa nk buat kan..xda rezeki..kalau ira pn nangis dah ms tu gak..wuuu

cantik gambar...ngeee..

teha said...

alaa.. syg jee.. tp nk buat mcm mn kan.. bnde dh jadi.. hee :)

nabilah_2908 said...

alahai...tiba2 sy rasa geram kat mamat yg ada masalah tu..pasal dia la jadi lambat kan..? hehe...

takpe la..jadikan pengajaran yupp.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

uihhh dear....sangat sedih kan kalau terlepas flight...

kalau ila mesti dah gelabah..itu sebab ila suka check in awai..kalau dah lewat mesti isau..ehhehe..

cantik cincin tu dear..ehehe

Woofer Storm said...

update la cpt sis...jgn mlas mcm sy..tak baik tau..jaga diri..

selamat mlm~

Woofer Storm said...

sis,fb mana??ermmm gigit nak..cepat kembali~

Liza Razak said...

adoi..mesti tensen gile kalau tertinggal flight

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com