Tuesday, November 29, 2011

47th entry 2011 : 4 hari di Kota Belud..Terima kasih Irma sekeluarga


assalamualaikum dan salam sejahtera..
hari ni hari yang cerah dan ceria..syukur alhamdulillah..
wah,lama rasanya tak menulis di blog ni.
biasa la kan,lately ni snagat busy dengan midterm dan penghantaran assignment..
so,tak dapat nak lakar apa-apa di blog..
hari ni baru ada kesempatan.

4 hari di Kota Belud..
sangat seronok dan best..
dapat rasa suasana kampung yang udara bersih,segar,dikelilingi sawah padi dan gunung kinabalu yang cantik.
sebenarnya saya ingin ke tamu di kota belud..
tapi kawan saya kata kena pergi awal pagi baru ada banyak barang.
jadi dia jemput saya tidur di rumahnya.
jadi,hari sabtu lepas,kawan saya datang jemput saya di hostel.
kesian dia..penat-penat balik dari kenduri kahwin terus datang jemput saya.
perkalanan dari KB ke KK mengambil masa lebih kurang satu jam setengah.

lepas dia jemput saya,kami bergerak ke 1B..
kawan saya ingin membeli sedikit barang..
then kami makan tengah hari di sana dan selepas makan kami bergerak ke KB.
alhamdulillah..kehadiran saya disambut baik oleh keluarga irma terutama emaknya.
so,tak payah cerita panjang la kan..
kita tengok gambar saja la..
biar gambar menceritakan segalanya..
by the way,thanx to irma sekeluarga sebab sudi terima kehadiran ema di rumah ini.. 

upsss...before terlupa..
asal usul nama Kota Belud tu menurut cerita kawan saya,belud tu maksudnya bukit..
jadi,disebabkan pekan Kota Belud tu dikelilingi oleh bukit,jadinya
orang dulu-dulu namakan la tempat tu Kota Belud..
tu la serba sedikit cerita tentang nama Kota Belud tu..


pemandangan sawah padi di hadapan rumah


taman bunga yang mempunyai bunga yang berwarna-warni


anak sungai di belakang rumah


sekitar tamu kota belud


penjual-penjual ikan gigih mencari rezeki untuk sesuap nasi


irma dan saya di pekan kota belud


irma dan adiknya miming yang sentiasa ceria


kawan saya yang baik hati,wan irma idayu restu


oklah,mau solat dan makan dulu ni..
sekejap lagi mau balik KK sudah
nanti ada masa cerita lagi..
dan akhir sekali,ada
warkah untuk irma satu keluarga:




sekian,wassalam..
jumpa lagi.. >_<


p/s:lama tak blogwalking..nanti ada kesempatan saya jalan ke blog anda.. :)

12 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

seronoknya leeya...

cantik la pemandgn di sana....

dulu masa ila g..terkejut tgk pasar diorg..xsma macam kita kan...

sonok tgk gunung kinabalu...

blaja rajin2 ye leeya.heheh

nabilah_2908 said...

cantiknya gambar sawah tu....kita yg tgk ni pun rasa tenang je.. :)

sungai belakang rumah tu boleh mandi tak..? hehe... :) :)

budak penjara said...

cantik gak er kota belud ni

Leeya Hezlin said...

ila honeybunny:

aah ila..sangat seronok..
dapat pula family yang best macam tu..

pemandangan pun cantik..
seronok juga tengok gunung kinabalu dari dekat..
hehehehe..

insyaALLAH..thanx ila..
ila pun belajar rajin-rajin k..
>_<

Leeya Hezlin said...

nabilah:

yup..sawah tu sangat cantik..
menghijau ja..
memang tenang la suasana kampung tu..

alamak,lupa pula leeya mau tanya..
tapi rasanya boleh mandi kot..
ehehehehe.. :) :)

Leeya Hezlin said...

budak penjara:

iya budak penjara..
kota belud tu cantik..
dikelilingi bukit-bukau..
hijau ja..
rasa tenang la.. :) :)

teha said...

syok nyee die :)

Woofer Storm said...

ada masa singgh ke kota marudu pula.heehhe Kb memang best,5 thun stdy kat situ,.mcm2 benda sy dapat.hehe

follow sini

Leeya Hezlin said...

teha :
hehehe..
syok juga..
>_<

Leeya Hezlin said...

woofer storm:
insyaALLAH..
hari tu ada lalu kota marudu masa mau p kudat..
yaka??kota belud best..
>_<

Juliet_iRa~" said...

cantiknya gambar sawah tu!

best kan g tempat org...heeee

Leeya Hezlin said...

Juliet-iRa~:
cantikkan sawah tu??
memang best la..
nanti ada peluang,datang la sini..
>_<

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com