Thursday, November 3, 2011

45th entry 2011 : Thank you so much my beloved IBU

assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
nothing much to say..
just sekarang ni tengah berperang nak siapkan assignment so tak pening nak fikir assignment lagi lepas ni..
hope boleh siap on time..
2 assignment dah siap..dan yang lain masih dalam progress..
>_<

actually nak say thank you so much to my beloved IBU..
sebab apa??sebab dengan tabah dan sabarnya beliau melayan kerenah anak dara yang seorang ni..
hehehehehe..kesian IBU..
biasa lah kan anak dara beliau ni memang macam-macam kerenah..
lagi-lagi bila dah duduk jauh ni kan.yala,family di n9..saya pula di sabah..
tapi saya redha sebab saya datang sini untuk menggenggam segulung ijazah..lagi 2 tahun complete la degree saya (macam lama ja lagi)..huhuhu..
harapan saya semoga saya dapat grad on time..ameen..

eh,lari tajuk pula..
berbalik kepada entry IBU saya ni..
hmm kan dekat-dekat nak raya haji ni kan..saya tak balik..beraya di sini saja macam tahun lepas.
jadi,saya teringin la makan masakan IBU saya ni..
so,saya pun buat panggilan kepada ibu saya.
saya minta beliau buatkan rendang daging dengan ikan bilis goreng cili api..
mujur la IBU saya setuju..alhamdulillah..terliur sekejap megenangkan masakan IBU..hehehehe..
IBU saya memang jarang menghampakan saya kalau saya ada minta apa-apa..
saya ni jarang juga mau minta apa-apa dari IBU..
kalau tak silap saya,dalam satu sem tu mesti ada sekali saya minta ibu poskan barang pada saya.biasanya makanan la saya minta..
even dulu saya dengan IBU tidak berapa rapat sebab dari kecil saya tinggal dengan arwah atuk dan nenek di kampung dari 5 tahun darjah 1.
darjah 2 hingga darjah 3 tinggal dengan family dan mula dari darjah 4 hingga form 3,saya kembali tinggal di kampung.
bila masuk form 4 hingga form 5 saya di hostel melaka dan masa diploma dan masa saya bekerja,saya di kuala lumpur..memang jarang la muka saya ni ada di rumah.
tapi bila dah besar ni dan makin meningkat usia,tak ada lagi lah perasaan saya tak rapat dengan IBU atau family..
kalau balik cuti sem,orang yang selalu ada di rumah adalah saya sebab yang lain sekolah dan bekerja..nah,time tu la banyak bergosip dengan ibu..
hieeeeeeeeeee..

ok2..proceed..hehehe..
setelah penat lelah memasak lauk untuk saya,IBU saya pun minta en.bf tolong poskan kepada saya.
bukan makanan ja saya minta tolong poskan,tapi ada juga barang-barang lain..
hehehehehe..
alang-alang kan..hantarlah sekali..
en.bf hantar guna pos laju..kalau pos laju ni sehari saja dah sampai..

tapi kan,oleh sebab en.bf poskan pada hari jumaat dan hari sabtu pejabat HEP tutup (agaknya la) so saya pun ambil keputusan untuk ke pejabat pada hari isnin..
sampai di pejabat,check buku then nampak la nama saya..
so orang di HEP tu pun bagi la barang saya..
tak la besar sangat pun kotaknya tapi dek kerana excited kot saya tak perasan yang simen kat luar tu agak licin..nah apalagi,terjatuh saya kat depan pintu pagar HEP tu..
malu toksah cakap la..
2 kali jatuh..dah jatuh,lepas tu nak bangun semula dan jatuh balik..
mujur la tak ramai orang lalu lalang kat depan tu..
and then dengan muka slumbernya saya jalan balik ke rumah..
even tapak tangan dengan kaki sakit,saya buat biasa ja..hahahaha..
saya rasa saya dah cukup berhati-hati dah..

sampai rumah tak terus buka..
saya buat kerja lain dulu..
malam baru saya ada mood mau buka..sampaikan IBU dah 3,4 kali telefon..
hehehehehe..
ni la  barang-barang yang IBU saya hantarkan..

kasut,cardigan,selendang,gambat pasport dan gelang tangan


ini adalah yang paling penting...rendang daging dan sambal ikan bilis cili api


so,thank you so much IBU..
nanti-nanti kirim lagi ya..ehehehehe..
oklah,got to go..
jumpa lagi..
sekian,wassalam.. >_<

14 comments:

fathiahRAIHANA said...

wah dua kali jatuh? mst sakit kan --"
wahh syoknye ibu hantar rendang daging ngn ikan blis tuu terubat ckit rndu ^^

Leeya Hezlin said...

fathiahRAIHANA :

hehehe..sakit juga la ana..
masa sujud tu la yang paling sakit..

sangat syok..
aah terubat rindu..
lagi2 nak raya ni kan..
hieeeeee... >_<

Juliet_iRa~" said...

wah leeya!

sedapnyaaa rendang tu...

kita xpnh mkn la ikan bilik msk cili api...sedap yea?hee...nk resipi!;p

psss : siannya jatuh..mst skit kat bontot..huuu..hujan la tu ea?

Leeya Hezlin said...

Juliet_iRa~ :

best..best..
nanti suruh la ibu kamu buat time raya ni..
ehehehehe..

sedap sangat wak ikan bilis cili api tu..
nak resepi eh??
boleh2..nanti kite bagi k..

sakit juga la..hieeee..aah,time tu hujan.. >_<

nabilah_2908 said...

excited punya pasal...sampai terjatuh...sian Leeya...takpe la kan.. :)

mmm....nampak sedap je sambal ikan bilis tu...huhu...sure pedas tak hengat kan..? huhu...

ILA HonEyBuNNy said...

wahhhh...bestnya leeya...tu tandanya ibu bapa kita sygkan kita kan...xpernah hampakan keinginan kita...dan sentiasa nak terbaik untuk anaknya..

sob3..terharu ila tgk..hehe..yala..leeya jauh..xpa..sabar dear...masa belajar ja rasa cmne kan...

gelang emas tu pos gak ka leeya? uih...lau ila xberani nak pos gitu..apa pn..alhamdulillah..semua brg smpai dgn selamat...

farhanaerman said...

eh yang...tak basi ke rendang tu sampai 3-4 hari??

Arpiiz said...

ala, kenapa tak hantar rendang tu dekat kita..hehe

Leeya Hezlin said...

nabilah :

hehehehe..
2 la pasal..
excited sangat..
nah sekalinya jatuh..
hieee...

aah,pedas juga..
tapi memang minta ibu buat pedas2 pun..
baru feel..hieeee..
>_<

Leeya Hezlin said...

ila :

hmm itulah ila..
kasih sayang ibu bapa kat anak2 kan..
semuanya boleh ja..
even kadang2 susah nak buat..

lain kali kena hati2 lebih ni..
yup,betul tu ila..

aah,ibu pos gelang tu skali..
alhamdulillah semua selamat..
>_<

Leeya Hezlin said...

besties :

hmm ok ja lagi yang..
aku minta ibu buatkan kering2..
hehehe.. :)

Leeya Hezlin said...

arpiiz :

lar,kenapa xcakap..
if tak boleh ja hantar..
hehehe

Woofer Storm said...

best kalau masih ada ibu,.ermmm

Leeya Hezlin said...

alhamdulillah..sangat best..

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com