Thursday, February 7, 2013

2nd entry 2013 : Konon-konon Chef

assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
lama juga tak update entry since last entry bulan januari dulu..
masuk minggu ni tinggal lagi seminggu ja nak fly semula ke sabah..
result belum keluar lagi..apa-apa pun saya harap result ok la..
tak ada apa yang best sangat nak kongsi dengan semua..
cuma beberapa hari lepas, saya yang malas ni terajin nak buat aiskrim dan kek coklat..
saya suka sangat coklat..tak tau la kenapa..
aiskrim lain memang saya kurang sikit..

so,jalan punya jalan terjumpa la di  http://cikepal06.blogspot.com/2012/12/resepi-aiskrim-boleh-buat-ice-cream.html#.UROJCUEybwl cara-cara nak buat aiskrim sendiri..
memang saya copy 100% bahan-bahan yang digunakan oleh tuan punya blog..
dan hasilnya boleh la dibanggakan sebab first time saya buat ni..
thanx to cik epal sebab share resipi macam mana nak buat aiskrim..
di bawah ni la hasilnya


sebelum..semasa..dan selepas..

beberapa hari selepas buat aiskrim ni, teringin pulak nak buat kek coklat..
barang-barang beli awal..
tapi disebabkan sifat pemalas saya ni kerja-kaerja nak buat kek bertangguh sampai la semalam..
jadi semalam baru la keinginan ni terlaksana..
so,ini la hasilnya..


yang first tu dari pandangan atas..yang kedua tu pula dari pandangan sisi..

oklah..ni sahaja nak kongsi..
siapa-siapa yang rajin nak buat aiskrim tu boleh la jenguk blog cik epal tu ya..
yang kek coklat ni rasanya ramai dah tau kan..
jumpa di next entry ya..
sekian,wassalam.. ^^

19 comments:

Hanim Irsyad said...

kek coklat tuw..terliur laa.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy....jap nk p intai resipi eskem....

Hanamiko Sakura said...

buat ais krim di bekas ais krim.. hehe XD

Leeya Hezlin said...

hehe..saya memang suka coklat..nanti senang2 buat la ye.. ;)

Leeya Hezlin said...

intai jangan tak intai..hehehe

Leeya Hezlin said...

aah senang..mujur muat satu bekas tu..tapi ada sikit la terpaksa masukkan dalam cawan.. ;)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

say to easy=) said...

saya penah wat icecream oreo..serius puas hati.

Juliet_iRa~" said...

wahh hee rajin gak k.leeya dok buat benda2 tu hihihi

tp ms cuti je la kan ada ms :)

nmpk sedappp!

nabilah_2908 said...

uish....pekat berkilat topping kek coklat tu.. :)

Anonymous said...

Everyone loves what you guys are usually up
too. This type of clever work and reporting! Keep up the
amazing works guys I've included you guys to my own blogroll.

Feel free to surf to my homepage :: www.Youtube.com

Leeya Hezlin said...

@say to easy=) betul2..memang sangat puas hati..lagipun boleh buat banyak..hehe

Leeya Hezlin said...

@Juliet_iRa~" rajin tu dating sekali sekala ja ira..hahaha..aah time cuti ja la baru boleh buat.. :)

Leeya Hezlin said...

@nabilah_2908 hehe..pekat2 berkilat baru best.. :)

Anonymous said...

My brother recommended I might like this blog.
He was totally right. This post actually made my day.

You cann't imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

Have a look at my weblog; www.youtube.com

nabilah_2908 said...

Hai Leeya... :)

teha said...

sis , meh pos sikit dkt kite.. hahahaha !

Juliet_iRa~" said...

as salam n hai k.leeya!hee

sihat?lama xdgr cte hihihi..

bila nak update entry ni heee

inshaAllah nt ira jemput eh..k.leeya cti sem bila? :)

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak tudung dan shawl2 yang menarik dari HV collection.Jangan lupa follow juga ye.. =)

Terima kasih
http://hijab-valley.blogspot.com

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com