Thursday, April 19, 2012

11th entry 2012 : Pediatrik @ psikiatri

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..
hari ni agak penat sebab pagi tadi class di sekolah..then ke dewan kuliah pusat..and then ke sekolah balik..
ni pun dah sudah berehat.
sekejap lagi nak smbung study lagi..
apa-apa pun nak update blog sekejap sebab ada request..
ehehehehehe..
sorry la..bukan sengaja tak update..
this week saya ada midterm..jadi banyak masa ke study walaupun saya tak la study kuat macam kawan-kawan yang lain..
subjek semester ni agk susah juga..
jadi,kena buat sehabis baik la..
2 test dah lepas..so,ada lagi 3 belum lepas..2 test esok hari dan 1 lagi test hari rabu next week..
presentation meeting pun dah selesai..
tapi banyak juga kekurangan especially time explain my part..
but, i learn from my mistake..hopefully next oral presentation i can do better than the meeting presentation..

hah,berkenaan dengan tajuk entry..
kalau kawan-kawan la kan,pilih mana eh?
pediatrik (branch of medicine that deals with the medical care of infants, children & adolescents)
@
psikiatri (the study and treatment of mental disorder)?
hmm betul ke en achie??eh,kenapa tiba-tiba en achie pulak ni?hehehe..
jadi apa pilihan kawan-kawan dan mana yang menarik untuk buat case study?

16 comments:

Hanamiko Sakura said...

semoga berjaya kak ^_^

Woofer Storm said...

paedtrik la.itu kalau sy la cik..

#ada pengalaman masih praktikal dulu,ada C.I ni dah macam psiko duduk cakap sorang2 sbb persekiran dalam wad psikitrik tu..banyak benda pasal juga nak belajar pasal treatment dia,.kita belajar pun rasa dah tak betul dah..ehehhe sekadar pendapat..

#update selagi mampu ye,,

Woofer Storm said...

slmat malam cik^^

#dah tahu nak pilih mana satu??

Teenager Housemaid said...

pskiatri..hehehe..:D

Woofer Storm said...

dah pilih belum ni?hehehee

slmt pagi cik leeya..jgn lmbat sngat tak update tu.....fb bila nak aktif?hehee

Woofer Storm said...

melampau batas pemikiran tu cik sampai kena tggu cuti sem..majuk ngan sapa la ni ye^^..hahahaa


#apa kau rasa,oren??hahaaa

Ujie said...

kalau akak prefer psikiatri.
sbb ia mcm masuk dunia lain..

apapun, terpulang pada minat & kecenderungan leeya.

*pndpt Achie mmg perlu diambil kira, maklum je..

Woofer Storm said...

pendapat kak ujie pun boleh pakai juga..apapun semua bergantung pada cik leeya,coz yang amik tu bukan kami tapi anda..

#cuma kami kisah bila blog ni sunyi saja..bila nak update..saman baru tau~hahaaa

Woofer Storm said...

entry ni dah masam,jangan peram lama sangat ye^^

#rajin bw,tak rajin update.pelik betul cik leeya ni^^apapun terima kasih daun keladi..

Woofer Storm said...

slm mlm cik leeya..

#jgn stress2..lawan sampai abis^^

teha said...

pilih yg atas.. hahaha !

O CIKTEDDY said...

moga berjaya ye...moga Allah permudahkan segalanya..amin~

Juliet_iRa~" said...

nape penuh dgn komen achie je ni ;p

ehemmmmm achie..ada pape ke..ahahaa

pd ira mn y akk rs akk blh buat n lebih khusus...sng akk nak cri bahan, pastu akk sndri rs seronok nk buat..

medicine mcm banyak je nak kena fokus..but up to u..:)

Woofer Storm said...

ira,jgn nak merapu lebih kat sna...hahahaa

#sy suka komen kat sini,bab cik leey ni suka komen kat blog sy..tapi dia malas sungguh nak update..grrrrr

Anonymous said...

tenangkan diri yang tak pernah reti nak tenang..sakit kepala cik leeya, banyak benda belum buat...esok memang tak tahu nak buat apa,doakan sy ye.. doakn anda juga bahgia dunia akhirat..
#susah kerja last2 minute ni..ermmm

W.S.C

Juliet_iRa~" said...

hahahaha achiee..sorry2..ahhahaa ;p

igtkan xbc td..adushhh..ahha ;p

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com