Tuesday, August 16, 2011

35th entry 2011 : Seronoknya dapat hasilkan sesuatu

assalamualaikum dan salam sejahtera readers..
just nak share satu cerita..hehe..

ceritanya macam ni..
last week saya ke rumah maksu untuk berbuka puasa di sana..
lepas berbuka,tengok anak maksu,dik nor buat kerja sekolah dia..
saya pun ushar-ushar la..
rupanya dia kena buat kad untuk pelajar-pelajar di Palestin..

saya yang memang minat bab-bab ni pun dengan senang hati dan ringan tulangnya menolong..
rasa lama sangat tak buat benda-benda macam ni..
saya pun buat la mana yang termampu..
memang tak sedar la masa berlalu..balik rumah pun lewat sikit sebab nak siapkan kad tu..
rasanya hampir 95% saya yang buat..ehehehe..
lepas gian la katakan..

so tadi lepas berbuka,maksu call..
dia bagitau kad yang saya tolong dik nor buat tu,dapat nombor 2..
bukan no 2 dalam class tapi no 2 dalam sekolah..
wah,terkejut bercampur gembira..
yang buatkan saya lagi gembira,kad tu bukan dipilih oleh pihak sekolah dik nor tapi dipilih sendiri oleh wakil dari sekolah di Palestin tu..
bersyukur sangat-sangat sebab dapat hasilkan sesuatu untuk mereka..
saya tak tau pun kad tu untuk pertandingan,,kalau saya tau,saya buat lagi cantik-cantik..
hehehe..tak apa la,rezeki juga kan dapat no 2..

rasanya tu saja la yang mau dikongsi untuk kali ni.
gambar tak sempat mau capture hari tu sebab dah lewat..hehe..
ok la,see ya..
sekian,wassalam..

18 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

wah...

yela...leeya kretif kan..org seni...hehe...xsempat tangkap gambar lukisan tu eh...hehe''

apa pun..tahniah leeya hasil lukisan tu..ok tu nber 2....;-)

Leeya Hezlin said...

ila..leeya tak kreatif pun sebenarnya..
tapi biasa la kan bila dah jumpa kertas dengan pen..

lepas tu jumpa pula gambar2 comel..apa lagi,memang bersemangat la mau buat..hehe

aah tak sempat ambil gambar..
thanx ila..yup,ok ja dapat no 2.. :)

abghani said...

dpt no 1 lagi puas sebenarnya.

Leeya Hezlin said...

hmm tu la..
tapi tak apa la kan..
tak ada rezeki..

apa-apa pun saya bersyukur sebab dapat juga no..hehe.. :)

nabilah_2908 said...

mesti cantik Leeya buat...

sempat snap gambar tak...nak tgk.. :)

Leeya Hezlin said...

tak cantik pun nabilah..
biasa2 ja..
ala,xsempat mau snap..
hehehe..

ILA HonEyBuNNy said...

kalau buat dengan penuh semangat dan hati yg ikhlas memang syok kan..

bagus2...ikhlas dalam wat kerja..tu menang..hehe

Leeya Hezlin said...

ye betul..memang semangat sangat time tu..
tak tau apa yang merasuk jiwa ni..ehehe..

alhamdulillah.. :)

fiq. said...

tahniah, mesti kreatif ni kan, kenangan yg tak dapat dilupakan untuk awak..

Leeya Hezlin said...

thanx fiq..
eh xla..tak kreatif mana pun..

hmm betul..kenangan yang tak boleh dilupakan.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...

lepas neh berkarya lagi..mana tahu...leh buka kedai galeri seni lak..hehe...rezeki kan..kalau Allah nak bagi...;-)

Leeya Hezlin said...

insyaALLAH..
thanx sebab support leeya..
big hug for you..ehehe..

✿ܓ for you..♥♥♥..

Syahirah Suhaili said...

wwiiieee...mesti cantik kad leeya buat tu kan.. hehe.. sayang nye xsempat tangkap gamba.. :D

Leeya Hezlin said...

alahaiii..xla cantik pun..
biasa-biasa ja..
rezeki kan..alhamdulillah..

tu la,sayang pulak rasanya tak teringat nak ambil gambar.. :)

teha said...

wah ! congrats :) bestt laa jd org yg kreatif nie.. hehe ~

Leeya Hezlin said...

thanx teha..
xla,kite tak kreatif pun..

entah-entah,teha yang kreatif kot..hehe.. :)

AinsHa=( said...

wah,,, mesti cntikkan kad akak buat tu, kasi la gmbar... ngee

Leeya Hezlin said...

tak cantik la dik..biasa ja kad tu..
ala,akak tak sempat nak snap gambar la..ngeeeee.. :)

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com