Monday, July 4, 2011

26th entry 2011 : Gembira bercampur terharu..hehehe..

assalamualaikum dan salam sejahtera...
malam dah pun menjelma..dah nak masuk hari ahad pun..tapi mata masih belum mengantuk..
apa la aktiviti kawan-kawan hari ni??

saya hari ni kena kerja..
tak ada la ke mana-mana..nak dijadikan pasal hati saya berbunga-bunga ni ialah...
tadi,masa saya kerja,ada la seoarang pekerja senior tanya saya beberapa soalan..
dia tanya saya study kat sabah dah berapa tahun..saya cakap la setahun..
then borak punya borak dia cakap kat saya "kalau saya tahu la,saya amik kamu kerja sementara jadi lab assistant"
dia sambung lagi "nanti kerja la kat sini"
saya macam terperanjat la..mau kerja apa kat situ..ni saya bermonolog dalaman la..hehe
tak sempat saya mau tanya dia sambung cakap,"kalau dah habis belajar dan kalau masih belum dapat kerja,datang sini..jadi lab assistant"
saya masih lagi terkedu..biar betul dia ni..ehehehe..
yela,saya amik psikologi tapi dia suruh jadi lab assistant pula..
tapi saya iyakan aja la..
lagipun apa salahnya..kumpul pengalaman kan..

apa-apa pun hati saya masih berbunga-bunga..
orang dah offer kerja sebelum saya habis belajar..
syukur la..
tapi,kalau time saya dah habis belajar dan dah ada pekerja,tak apa la kan..
bukan rezeki saya la..
apa-apa pun,saya rasa terharu juga la bila orang offer macam tu..

oklah,got to go..jumpa next entry..
sekian,wassalam..


p/s : entry ni disimpan dalam draft..so masa mau publish,malas mau tukar ayat..so,that's it.. :)



8 comments:

nabilah_2908 said...

mesti perkerja senior tu suka dgn cara kerja Leeya...tu yg dia offer awal2... ;)

Leeya Hezlin said...

nabilah,
entah la..leeya pun tak tau..
hmm maybe juga la.. :)

HonEyBuNNy said...

wah bestnya leeya...

pasti berbunga2 kalau ila pun..ila pun skrg nak mula cari kerja dah la..sbb habis ja stdy nak keja terus..ehhehe

SheyPull said...

wowo best nye...:)



nak kerja gak ade x?



eh jom undi saye?

JOM singgah blog saya nak... eh pilihan raye dah mule ke? kat mane? isk...owh....

Leeya Hezlin said...

ila..
hehehe..best la juga..
macam xpercaya pun ada juga.
apa2 pun ni semua rezeki..
insyaALLAH ila akan dapat kerja yang best2 k..
leeya doakn kejayaan ila.. :)

Leeya Hezlin said...

sheypull..
hieeee..best la juga..
tak tau la ada kerja 0 ke tak..
belum dapat kerja lagi eh??

HonEyBuNNy said...

thanks leeya...

ila pun doakan kejayaan leeya...ila nak sgt kerja dah...hehe..

leeya...ila nak kasi leeya hadiah neh..hehe..jom join 1st giveaway ila & sifu..hehe

Leeya Hezlin said...

u r most welcome..
insyaALLAH nanti ila akan cepat-cepat dapat kerja..

ok..insyaALLAH leeya join..btw,tq ila.. :)

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com