Sunday, February 6, 2011

5th entry 2011 : Doakan Impian Saya Menjadi Kenyataan

assalamualaikum..good evening readers..
hope ceria-ceria selalu..
hari ni entah kenapa entah saya mau update entry..
bosan kot atau mengenangkan hari ni last cuti..hahaha..
malas sungguh rasanya nak pergi class esok..skip boleh??lalalalala~

ok,hari ni saya nak cerita sikit pasal impian saya..
saya tau semua orang mempunyai impian masing-masing kan??begitu juga saya..
banyak impian saya sebenarnya tapi buat masa ni ada beberapa saja yang saya rasa saya perlu penuhi..
mengenai masa depan saya dan keluarga..

1st of all,dalam masa 2 tahun ni saya nak complete kan degree saya..
orang lain umur dalam 22 @ 23 tahun dah complete degree..
tapi saya masih lagi terkial-kial..sambung degree pun masa umur saya 23 tahun..so saya akan habis belajar masa umur saya 26 tahun..
sebabnya,saya cari pengalaman bekerja selama 2 tahun..alhamdulillah,even tak banyak pun sikit-sikit saya tau mengenai dunia pekerjaan.
sekarang saya menyambung pengajian saya di UMS dalam kos Psikologi Kanak-kanak dan Keluarga.
doakan kejayaan saya ya kawan-kawan.dan kalau ada rezeki saya mau sambung master pula lepas tu.

ni gambar masa saya konvo diploma dulu


yang kedua pula semestinya perkahwinan saya..
insyaALLAH target saya dan encik bf,lagi 2 tahun kalau tak ada aral melintang ke jinjang pelamin la kami..
tapi kalau boleh saya mau bekerja dulu simpan duit sikit-sikit tapi tengoklah keadaan macam mana..
kalau seru sampai awal,awal la majlis kami..kalau tak,biarlah masa saja yang menentukan..
masa saya kahwin nanti,kami just mau kan akad nikah dan majlis makan saja.
kami tak plan mau wat majlis persandingan.dan majlis kami akan berlangsung pada waktu malam..
jadinya kami adakan majlis makan malam la..hehehe
impian saya pada malam tu nanti kami akan pakai baju warna silver..ye,warna favourite saya..actually,warna hijau epal dengan purple lembut pun favourite juga..boleh ke kalau gabung dua warna ni??
hmm silver + hijau epal @ silver + purple lembut..
cantik tak agaknya eh??hehehe..tak apa,nanti saya try match warna-warna ni.. :p

mau warna silver lebih kurang macam ni la..diambil dari google tapi link sebenar adalah
http://d-ratu-bridal.fotopages.com/


dan ketiga,impian yang paling besar yang saya mau tunaikan ialah membawa ibubapa saya mengerjakan umrah dan haji di tanah suci Makkah.
kalau juga ada rezeki lebih akan saya bawa sekali adik-beradik saya.even tak menunaikan haji,menunaikan umrah bersama pun dah cukup membahagiakan..

 Mekah


juga impian saya adalah untuk membahagiakan keluarga saya..hidup dalam keadaan harmoni,aman damai dan tiada persengketaan antara kami..
Ya ALLAH,semoga semuanya dipermudahkan oleh-Mu.



till then,assalamualaikum & good night..

4 comments:

nabilah_2908 said...

moga apa yg di impikan menjadi kenyataan..Amin... :)

Leeya Hezlin said...

thanx nabilah..i'ALLAH..
ameen.. :)

HonEyBuNNy said...

amin.....teringat lak dlu uia convo gitu kan..sekarang dah pakai topi....

Leeya Hezlin said...

ameen..hehe..
rasa seronok jak kan bila pakai topi.. ^0^

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com